Renault Twizy F1: Vlammen als Vettel

Renault Twizy F1: Vlammen als Vettel
Een dik jaar geleden staken de ingenieurs van Renault Sport en de F1-divisie de koppen bij elkaar voor een extreme versie van de Twizy. Wij kregen de kans om met deze Twizy F1 te rijden.

Met een Twizy een dragrace winnen van een Renault Mégane RS? Normaal gezien onmogelijk, maar niet in een Twizy F1. De officiële sprinttijd van beide auto's naar 100 kilometer per uur is ongeveer zes seconden, dus het gaat spannend worden.

Met piepende bandjes komen we van onze plek en ja, we winnen! We hebben wel het idee dat de chauffeur van de Mégane RS niet voluit gaat en onze camerabeelden bevestigen dat. Maar dat mag onze pret niet drukken.

KERS

Hoe komt de Twizy F1 zo snel? Dat heeft te maken met het KERS-systeem, bekend uit de Formule 1. Door deze techniek kan de elektromotor kortstondig 80 pk leveren.

Niet alleen onderhuids werd de Twizy opgetuigd, ook aan het uiterlijk is flink gesleuteld. Hij hangt vol met spoilers, beplakt met stickers in koolstofvezelprint. Inderdaad, het is niet alles carbon wat er blinkt. De banden zijn afkomstig van een Formule Renault 2.0 en het regenlicht aan de achterkant komt van een Formule 3.5 Renault, net als het stuurtje met zijn vele knoppen en beeldschermpje waarin allerlei functies worden weergegeven.

Wat de toekomst van deze auto is? Het is vrijwel uitgesloten dat deze auto in productie gaat. Maar misschien komt er nog eens een Zoe RS met KERS!

Video