Renault toont EZ-Pod Concept

Autonoom stadsvervoer

Renault EZ-Pod

Renault voegt een nieuwe concept-car toe aan de lijst met EZ-studiemodellen. Dít is de EZ-Pod.

In 2018 toonde Renault de EZ-Go Concept, een autonoom studiemodel gericht op autonoom personenvervoer in de stad en de directe omgeving. In hetzelfde jaar werd de lijst met EZ-studiemodellen aangevuld met een autonome cabine die diverse taken in bestelbusland kan vervullen: de EZ-Pro. Meer EZ-nieuws kwam in de vorm van de luxueuze EZ-Ultimo en onlangs maakten we kennis met de EZ-Flex, een iets conventioneler stukje elektrisch bestelvervoer dat daadwerkelijk zal worden ingezet. Vandaag maken we kennis met de EZ-Pod.

De EZ-Pod is getoond tijdens Viva Technology, een techbeurs waar Renault ook de opmerkelijke Zoe Cab heeft staan. De EZ-Pod is volgens Renault een autonoom testvoertuig waarmee het "aanvullende mobiliteit" biedt. Je raadt het al, deze compacte cabine is volledig elektrisch én moet in staat zijn om autonoom door binnensteden en zelfs ook in winkelcentra, appartementencomplexen en hotels te rijden. Er is een variant die plek biedt aan twee inzittenden, maar het wagentje moet ook geschikt zijn voor vrachtvervoer. Technische specificaties vermeldt Renault niet.

 

PRIVATE LEASE Renault

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.