Renault stopt in Groot-Brittannië met Laguna

Renault stopt in Groot-Brittannië met Laguna
In een poging Renault in Groot-Brittannië weer winstgevend te maken, wordt het business model daar danig aangepast. Dat kost tien modellen de kop, waaronder de Laguna.

Renault gaat in Engeland met een rode pen door de prijslijst. Met ingang van februari worden daar de Wind, Modus, Grand Modus, Kangoo Family, de Kangoo besteller, de Laguna hatchback, Grand Tourer en Coupé en de Espace en Grand Espace uit het modellenprogramma geschrapt.

"We gaan ons nog richten op vier modellen en halen de auto's uit het programma die niet winstgevend zijn of goed bij het merk in Engeland passen," aldus de verklaring van de Engelse importeur in het blad Business Car. Al deze tien modellen zorgen in Groot-Brittannië bij elkaar voor slechts tien procent van de Renault-verkopen. Renault hoopt dat met deze stap de toekomst van het merk in dat land duurzamer wordt en dat het dealernetwerk winstgevender wordt.

Ook in Nederland worden enkele modellen van Renault niet (meer) verkocht. De Koleos SUV is enige tijd geleden geschrapt wegens gebrek aan succes en ook de nieuwe grote Latitude komt niet naar ons land. "Versies waarvan we van tevoren weten dat die een lage verkoopmix opleveren, worden niet in ons land gepresenteerd," zegt de woordvoerder van Renault in Nederland. In Frankrijk bestaan er bijvoorbeeld 150 en 160 pk versies van de Scénic dCi. Die voeren we hier niet omdat die te lage verkoopaantallen zullen opleveren."

Lezersreacties (57) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.