Renault-Nissan en Dongfeng gaan samenwerken

Doel: Chinese EV's ontwikkelen

Renault ZOE - Nissan Leaf - Dubbeltest
Renault-Nissan wil een grotere speler worden op de Chinese markt voor elektrische auto's. Het bedrijf begint daartoe een joint venture met het Chinese Dongfeng. Renault en Nissan krijgen elk 25 procent van het samenwerkingsverband in handen, Dongfeng de andere helft.

De gezamenlijke onderneming gaat een nieuwe elektrische auto ontwerpen. Hoeveel geld beide partijen in het project investeren, is niet bekendgemaakt.

Met het op te richten bedrijf speelt Renault-Nissan in op strengere regels in China. Volgens die regels moet 8 procent van de verkochte auto's van een autofabrikant volgend jaar elektrisch zijn. Die eis wordt ieder jaar strenger tot in 2025 de 20 procent bereikt is.

Andere fabrikanten kondigden de laatste tijd ook al joint ventures met Chinese bedrijven aan om zo aan de nieuwe eisen te kunnen voldoen. Zo sloot PSA Group in 2016 ook al een overeenkomst met Dongfeng en hoorden we vorige week over een joint venture tussen Ford en het Chinese Zotye.

Nissan verkoopt de Leaf overigens al in China als Venucia e30. De prijs van die auto is echter vrij hoog in vergelijking met alternatieven van Chinese fabrikanten, waardoor de verkoop niet goed loopt.

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.