Renault 'Grand' Austral gesnapt met zeven zitplaatsen

Maatje meer

Spyshots Renault 'Grand' Austral
Spyshots Renault 'Grand' AustralSpyshots Renault 'Grand' AustralSpyshots Renault 'Grand' AustralSpyshots Renault 'Grand' AustralSpyshots Renault 'Grand' AustralSpyshots Renault 'Grand' AustralSpyshots Renault 'Grand' AustralSpyshots Renault 'Grand' Austral

Kadjar-opvolger Renault Austral is tot op heden altijd een vijfzitter. Gezinnen met meer dan twee kinderen hoeven de Fransman straks niet langer links te laten liggen, er lijkt namelijk ook een variant met zeven zitplaatsen onderweg te zijn.

Renaults vorige SUV in het segment van de Nissan Qashqai en Peugeot 3008, de Kadjar, was als alleen als vijfzitter te krijgen. De genoemde SUV-achtigen van Nissan en Peugeot hebben altijd vijf zitplaatsen, al bieden die merken in de vorm van de X-Trail en 5008 ook technisch gerelateerde alternatieven met zeven zitplaatsen. Kadjar-opvolger Renault Austral bestaat momenteel alleen als vijfzitter, maar ook van dit model lijkt een ruimer alternatief met zeven zitplaatsen in aantocht te zijn.

Renault Austral

De Renault Austral als reeds bekende vijfzitter.

Op deze foto's is een ingepakt testexemplaar te zien van een Renault Austral die een maatje groter is dan het reeds bekende model. Met name achter de achterportieren is het gesnapte model groter dan de Austral met vijf zitplaatsen, al lijkt de wielbasis eveneens te zijn toegenomen.

Spyshots Renault 'Grand' Austral

De gesnapte grotere Austral met zeven zitplaatsen.

Naar de naam van de grotere Renault Austral met zeven zitplekken moeten we nog even gissen. Het is niet ondenkbaar dat de Fransen de auto het 'Grand'-voorvoegsel geven, zoals ze dat bij de grotere versies van de Scénic en Espace deden. Daarnaast is het ook mogelijk dat Renault 'Espace' toevoegt aan de modelnaam, al is daarvoor nog geen keihard bewijs. Welke naam de grotere Austral ook krijgt, wat techniek betreft is hij gewoon gerelateerd aan de reeds bekende versie met vijf zitplaatsen. Reken op een reeks mild-hybride aandrijflijnen. We verwachten dat Renault in de tweede helft van 2023 het doek trekt van de 'Grand Austral'.

PRIVATE LEASE Renault Austral

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.