Red Bull overweegt met eigen supercar te komen

Aston Martin Valkyrie-erfenis

Aston Martin Valkyrie
Aston Martin ValkyrieAston Martin ValkyrieAston Martin ValkyrieAston Martin Valkyrie AMR ProAston Martin Valkyrie AMR ProAston Martin Valkyrie AMR ProAston Martin Valkyrie AMR Pro

Formule 1-team Red Bull Racing heeft de samenwerking met Aston Martin opgezegd, nu dat merk een eigen F1-team heeft opgericht. De samen met Aston Martin gemaakte Valkyrie smaakt echter naar meer.

De eerste klanten van de Aston Martin Valkyrie kunnen hun auto's binnenkort in ontvangst nemen. De auto is het geesteskind van aerodynamica-genie Adrian Newey, die bij Red Bull Racing het ontwerp van de Formule 1-auto leidt. Ook werd een belangrijk deel van de ontwikkeling gedaan op het hoofdkwartier van Red Bull Racing in Milton Keynes. De Valkyrie is in zekere zin dus zowel een Aston Martin als een Red Bull. Bij Red Bull denken ze daarom na over het zelf fabriceren van modellen voor de openbare weg.

In de Formule 1-podcast Beyond the Grid hint Red Bull Racing-teambaas Christian Horner op straatlegale modellen. Horner vertelt dat Newey na vier opeenvolgende Red Bull-wereldkampioenschappen (2010-2013 met Sebastian Vettel) verschillende aanbiedingen heeft gekregen van andere teams. Horner wist dat Newey graag aan een straatauto zou werken, hetgeen Ferrari hem bijvoorbeeld zou kunnen bieden. Daarom besloot Red Bull de technicus te beloven dat hij een straatauto zou kunnen ontwikkelen. Uiteindelijk werd dat Aston Martin.

McLaren als voorbeeld

Volgens Horner staat Red Bull open voor een vervolgproject. Met de Valkyrie heeft de energiedrankjesgigant een hoop ervaring opgedaan en dat kan eventueel ook in een volgende auto worden toegepast: "Wie weet, natuurlijk is de samenwerking met Aston Martin nu in de Formule 1 tot een einde gekomen. We moeten kijken wat de volgende stap is. We hebben allerlei lessen geleerd met de Valkyrie en het zou zonde zijn om ze niet in iets geks te gebruiken.”

Het zou niet de eerste keer zijn dat een Formule 1-team straatauto’s gaat maken. McLaren heeft eerder hetzelfde pad gevolgd. De McLaren F1 leek in de jaren negentig een eenmalige exercitie, maar inmiddels is het Britse sportwagenmerk niet meer weg te denken uit de supercarwereld. Het is dan ook niet ondenkbaar dat Red Bull dezelfde weg gaat bewandelen en - naast Formule 1-constructeur -ook een automerk wordt. En natuurlijk een producent van energiedrankjes blijft ...

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.