Aston Martin stuurt Max Verstappen op pad met Valkyrie

Valkyrie ontketent

Aston Martin Valkyrie

De Aston Martin Valkyrie is nog steeds niet helemaal af, maar de eerste prototypen zijn al eventjes klaar voor gebruik. Niemand minder dan Max Verstappen en zijn F1-teamgenoot Alexander Albon mogen de auto's nu aan de tand voelen.

Al een aantal jaar werkt Aston Martin samen met Red Bull Advanced Technologies en Cosworth aan de Valkyrie. De hypercar met een atmosferische (!) 6,5-liter V12 van ruim 1.100 pk nadert het einde van het ontwikkelingsstadium. In de tweede helft van dit jaar begint het merk de levering van de ultra-exclusieve auto's. Max Verstappen is één van de gelukkigen die een Valkyrie krijgen geleverd en hij kreeg vandaag op het circuit van Silverstone alvast de mogelijkheid om de auto te proberen. Ook teamgenoot Albon mocht achter het stuur plaatsnemen.

Drie Valkyries waren van de partij; de VP1, VP2 en VP3, alle drie nog prototypen. De VP1 kwam vorig jaar in het weekend van de Britse Grand Prix ook al in actie op Silverstone. Die auto, met de speciale Red Bull-livery, werd vandaag bestuurd door Verstappen: "Ik was erbij hier op Silverstone om de eerste rondjes van de Aston Martin Valkyrie te zien vorig jaar , maar het is altijd beter om zelf achter het stuur te zitten. Het is heel gaaf om één van de eersten te zijn die zo'n bizarre auto kunnen rijden", reageerde Verstappen na afloop van zijn 'proefrit'.

Aston Martin biedt de twee coureurs deze mogelijkheid uiteraard vanwege het partnerschap met Red Bull Racing. Het merk is hoofdsponsor van het Formule 1-team en werkt zoals gezegd samen met Red Bull (en diens hoofdontwerper Adrian Newey) aan de Valkyrie. Behalve een mooie eerste kennismaking met de Valkyrie, zijn de ritjes van Verstappen en Albon ook bedoeld om nog wat feedback over het rijgedrag van de auto te delen. De komende tijd legt men de laatste hand aan de Valkyrie en wordt vervolgens begonnen met de productie.

Video

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.