Aston Martin Valkyrie 'Volante' in beeld

Van dak ontdaan

Aston Martin Valkyrie Volante teaser

Aston Martin heeft een open versie van de heftige Valkyrie achter de coulissen staan. Lang hoef je niet op die opengewerkte extremist te wachten, de Valkyrie 'Volante' wordt namelijk later deze maand al onthuld tijdens het Concours d'Elegance in Pebble Beach.

Aston Martin viert tijdens het met exclusieve auto's afgeladen Concours d'Elegance in het in Californië gelegen Pebble Beach het feit dat het 70 jaar in de Verenigde Staten actief is. Het merk neemt onder meer een hele reek James Bond-auto's mee en parkeert er ook de splinternieuwe Valhalla. Aston Martin geeft aan dat het ook een splinternieuw model op het podium tilt, een auto waarvan de identiteit niet wordt genoemd maar wel al bekend is.

Aston Martin stuurt namelijk een afbeelding de wereld in waarop het vooraanzicht van de machtige Valkyrie te zien is. Er is echter een groot verschil met de 'reguliere' Valkyrie waarbij de scharnierpunten van de vleugeldeuren zich in het dak bevinden. Inderdaad, de portieren van de op de foto getoonde Valkyrie scharnieren naar voren. Het dak ontbreekt dan ook op deze binnenkort in z'n geheel te tonen nieuwe Valkyrie-variant. Of Aston Martin de open Valkyrie de van andere open modellen van het merk bekende toevoeging 'Volante' geeft, is nog onduidelijk.

De Valkyrie is de productieversie van de aanvankelijk als AM-RB 001 aangekondigde en samen met Red Bull Racing ontwikkelde hypercar. De auto krijgt een 1.014 pk sterke atmosferische 6.5 V12 waar Cosworth zich mee heeft bemoeid. Die twaalfcilinder werkt samen met een elektromotor, het geheel moet goed zijn voor zo'n 1.160 pk. Er komen er slechts 150 exemplaren van.

Lezersreacties (1) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.