Records bij omzet, verkoop en winst Daimler

Enorme winststijging

Mercedes-Benz C-klasse Estate
Daimler heeft in 2017 records behaald als het gaat om omzet, verkopen en winst. De totale inkomsten stegen met 7 procent tot 164 miljard euro. De nettowinst ging met bijna een kwart omhoog tot 10,9 miljard euro, zo maakte het bedrijf bekend.

Het concern verkocht vorig jaar 3,3 miljoen auto's, een stijging van 9 procent. "Het personeel van Daimler is er opnieuw in geslaagd om de records van het voorgaande jaar te breken", zegt Daimler-topman Dieter Zetsche.

Hij voorziet dat de autoverkopen dit jaar licht zullen stijgen ten opzichte van vorig jaar. De winst komt op ongeveer hetzelfde niveau uit als vorig jaar.

Hoewel de zaken in heel 2017 goed gingen, zijn analisten minder tevreden over de resultaten in het vierde kwartaal. De winst van 3,47 miljard euro was een stuk lager dan verwacht.

Daimler heeft plannen om 10 miljard euro te investeren met als doel om tegen 2022 tien nieuwe elektrische auto's op de markt te brengen .

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.