Range Rover Sport Coupé opnieuw gesnapt

Nürburgring niet veilig voor sportieve SUV

Land Rover Range Rover Sport Coupé
Land Rover Range Rover Sport CoupéLand Rover Range Rover Sport CoupéLand Rover Range Rover Sport CoupéLand Rover Range Rover Sport CoupéLand Rover Range Rover Sport CoupéLand Rover Range Rover Sport CoupéLand Rover Range Rover Sport Coupé
Land Rover wil - naast de Defender een opvolger geven - niets liever dan een hap nemen uit het segment waarin de BMW X6 en Mercedes-Benz GLE Coupé huishouden. Met een Range Rover Sport met aflopende daklijn moet dat goedkomen.

Het is de tweede keer dat we van onze spionagefotograaf bewijsmateriaal krijgen toegezonden dat aantoont dat Land Rover achter de schermen druk werkt aan een antwoord op de Mercedessen GLE Coupé en BMW's X6 van deze wereld. Vandaag zien we een vroege vorm van Land Rover's repliek aan het werk op de Nürburgring .

Naar verluidt krijgt de Range Rover Sport Coupé - zoals de Brit met sportieve inborst mogelijk genoemd gaat worden - de aluminium basis van de Jaguar F-Pace onder zich gemonteerd. Eveneens lijkt het erop dat de Ranger-met-aflopende-daklijn plek zal bieden aan maximaal vijf inzittenden. Op termijn verschijnt een extra sportieve SVR-versie.

Wil je meer weten over de nieuwe Range Rover Sport Coupé? In AutoWeek 29 - die vanaf vandaag in de winkels ligt - hebben we een uitgebreid verhaal compleet met beeldmateriaal van de nieuwe Brit. Mis 'm niet!

Video

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.