‘Range Rover Evoque wordt niet volledig elektrisch’

Komende jaren nog even geduld

Land Rover Range Rover Evoque

Met de elektrificatie van alle modellengamma’s verwachten we stiekem van elke nieuwe auto wel een elektrische variant. Bij Land Rover moeten we echter nog even geduld hebben op een volledig elektrische Range Rover Evoque.

Volgens het Britse Autocar heeft Jaguar Land Rovers Engelse directeur, Rawdon Glover, gezegd dat er een markt komt voor premium medium elektrische SUV’s. We moeten volgens Glover echter zeker nog tot de volgende generatie Range Rover Evoque wachten voordat het merk een dergelijke auto lanceert. Daarmee zegt de baas dat we echt nog even geduld moeten hebben, want de geheel nieuwe tweede generatie van de Evoque vindt sinds kort zijn weg naar de dealers. Daardoor verwachten we niet voor 2025 een volledig elektrische variant. 

De uitspraak betekent echter niet dat Land Rover geen geëlektrificeerde plannen voor de Evoque in petto heeft. Naast de huidige standaard mild-hybride aandrijflijnen komt het merk later dit jaar met een plug-inhybride variant van de compacte SUV. Daar is officieel nog niets over bekend, maar Autocar spreekt over een 200 pk sterke driecilinder benzinemotor met daaraan een 108 pk sterke elektromotor gekoppeld.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.