Range Rover Evoque volgens Lumma Design

Over smaak valt wel te twisten

Range Rover Evoque Lumma CLR RE

Door de jaren heen presenteerde Lumma Design al meerdere malen opgepompte Range Rovers. Zo ook nu. De jongste telg uit de Engelse familie viel namelijk in handen van de tuners.

Het Duitse tuninghuis trekt het doek van de Lumma CLR RE, een geheel nieuwe naam voor een omgebouwde Range Rover Evoque. Het is daarmee de eerste keer dat Lumma de hand slaat aan Range Rovers compactste model. Om dat moment te vieren, heeft het ontwerpteam zich niet ingehouden. Naast (heel) dikke bumpers, uitgebouwde wielkasten rondom en speciale bestickering monteert Lumma een bescheiden spoiler onder de achterruit. Bescheiden wielen van 21 of 23 inch werden van het wensenlijstje gehaald en gemonteerd. Naast de wat saaie witte lakkleur valt de Smurfkleurige blauwe lak natuurlijk enorm op. 

Aan weerszijden van de uitgebouwde achterbumper vinden we twee uitlaatpijpen. Foto’s van het interieur worden ons onthouden, maar daar verwachten we een minstens zo uitbundig geheel. Ook informatie over eventuele technische veranderingen worden niet gedeeld, maar daar verwachten we niet te veel van. Geïnteresseerden voor de Lumma CLR RE moeten nog even geduld hebben: de auto verschijnt in september dit jaar pas op de weg.

Lumma Design doet zijn kunstje al sinds 1987, toen Horst Lumma het bedrijf oprichtte. In de beginperiode was het bedrijf vooral bekend dankzij het ombouwen van bestaande voertuigen tot cabriolets of pick-ups. Later veranderde dit en richtte het designhuis zich op het tunen van BMW's, Porsches en Range Rovers.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.