Quattroporte in het spoor van de Panamera

Maserati Quattroporte
Op de meest recente spionagefoto's van de nieuwe Quattroporte is te zien dat Maserati qua vormgeving inspiratie heeft opgedaan bij de Porsche Panamera.

De nieuwe Maserati Quattroporte rijdt al een tijdje rond met camouflagemateriaal en het vervelende daarvan was dat we geen goede indruk van de contouren van de achterkant konden krijgen. Als een rijdende Quasimodo zagen we 'm eind maart over de Nordschleife denderen. Het was erg lastig inschatten of Maserati's nieuwe sedan op dezelfde leest wordt geschoeid als de huidige of dat het nieuwe model, dat voor volgend jaar op de rol staat, misschien een grote achterklep krijgt in de stijl van de Porsche Panamera.

Op de foto's die we kregen opgestuurd van AutoWeek-lezer Etienne Roelofsma lijkt dat laatste het geval. Hij spotte de auto in Italië op een parkeerplaats langs de A1 van Bologna naar Milaan en op de foto van de zijkant lijkt het er toch sterk op dat de Quattroporte een grote, schuin aflopende achterklep krijgt. Het 'matrasje' dat achterop ligt, zou evenwel nog kunnen verhullen dat de Italiaanse tegenhanger van de Audi A8 en BMW 7-serie tóch een kleine kofferbakklep krijgt. Kortom: de nieuwe Quattroporte lijkt zich de carrosserievorm van de Porsche Panamera te hebben aangemeten maar op de definitieve bevestiging moeten we nog even wachten.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (46) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum