PvdA vindt tol A15 'niet eerlijk'

Rekeningrijden Kilometerheffing
De PvdA vindt het niet eerlijk dat op de verlengde A15 in de toekomst tol zal moeten worden betaald, terwijl de regio flink bijdraagt aan de aanleg van de weg. Dat zei Tweede Kamerlid Attje Kuiken maandag tijdens een overleg in de Tweede Kamer.

"Op een ander traject is de tol geschrapt en tegen de regio Gelderland wordt gezegd dat ze het zelf maar moeten oplossen'', constateert Kuiken, die hoopt dat minister Melanie Schultz (Infrastructuur) haar besluit wil heroverwegen. Ze wil dat de tol in elk geval omlaag gaat. Op de verlengde A15 moeten personenauto's 1,62 euro gaan betalen om de weg te gebruiken. Vrachtwagens moeten daar 7,54 euro neertellen.

Schultz besloot eerder deze maand af te zien van tol op de nieuwe verbinding tussen de A13 en de A16, omdat de negatieve effecten daar te groot zijn. De tolheffing op de verlengde A15 en de Blankenburgtunnel ten westen van Rotterdam blijft wel staan. De ANWB heeft zich al uitgesproken tegen de tolplannen van Schultz. De minister zei daarop graag af te zien van de tol, maar dan moet de ANWB wel met het ontbrekende geld over de brug komen.

De provincie Gelderland is eveneens niet blij met de tol en wil dat Schultz de plannen terugdraait. Eerder verzette CDA-Kamerlid Sander de Rouwe zich ook tegen de tol op de verlengde A15. Hij wil dat Schultz de tol helemaal schrapt.

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.