Project 1221: Bugatti-killer onderweg

Lamborghini F1 1989 - 1990
Hij bestaat alleen nog op papier, maar de eerste berichten zijn veelbelovend. De beroemde ingenieur Mauro Forghieri is bezig om een sportauto te ontwikkelen met meer dan 1.000 pk.
Hij bestaat alleen nog op papier, maar de eerste berichten zijn veelbelovend. De beroemde ingenieur Mauro Forghieri is bezig om een sportauto te ontwikkelen met meer dan 1.000 pk.  Mauro Forghieri is een beroemde naam in de Italiaanse automobielhistorie. Hij werkte eerder voor Bugatti, Lamborghini en Ferrari. Bij die twee laatste was hij in de jaren '80 en '90 verantwoordelijk voor de Formule 1 auto's. Zijn nieuwste project is de bouw van een eigen sportauto, waar druppelsgewijs informatie over binnenkomt.
Inmiddels is bekend dat de auto, die MF1 wordt genoemd, zal beschikken over meer dan 1.000 pk. Sterker nog: er wordt een pk-/ gewichtverhouding beloofd van 1.000 per ton. De MF1 kon weleens ruim over de tot de verbeelding sprekende waarde heen komen. De Bugatti Veyron, die in de loop van dit jaar wordt verwacht, is de eerste productieauto die meer dan 1.000 pk levert. Zijn 16-cilinder motor levert maximaal 1.001 pk. Concurrentie ligt dus op de loer...
Van de MF1 worden zij aan zij een 4-wielaangedreven versie en een achterwielaangedreven versie ontwikkeld. "Die laatste is bedoeld voor de dappere bestuurder," aldus de mensen achter Project 1221. Verder is gemeld dat de auto een actieradius heeft die ook met een dieselauto kan worden bereikt. "Omdat we een enorme brandstoftank monteren." Van het uiterlijk is nog niets bekend; foto's of tekeningen zijn nog niet beschikbaar. Het enige dat over de lijnen wordt gezegd is dat de auto aan de achterzijde opvallend smaller zal zijn dan de voorkant.
In de meest recente berichten meldt Project 1221 dat de eerste orders voor de auto zijn geschreven. Nu is het bedrijf op zoek naar dealers. "Wereldwijd zoeken we naar 10 tot 15 bedrijven. Met uitzondering van een paar grote landen, zal er per land 1 dealer worden toegewezen." Over wanneer de MF1 kan worden verwacht, is eveneens nog niets bekend.