Productieversie Citroën DS 6WR duikt op

Citroën DS 6WR
Citroën DS 6WRCitroën DS 6WRCitroën DS 6WRCitroën DS 6WRCitroën DS 6WRCitroën DS 6WRCitroën DS 6WR
Over ruim een week gaat in het China de Chengdu Motor Show van start, wat betekent dat de Chinese media bol staan van de nieuwtjes. Vandaag kunnen we de productieversie van de Citroën DS 6WR bewonderen.

Zojuist zagen we een afbeelding van de Volkswagen New Midsize Coupé in productietrim, nu is het de beurt aan de Citroën DS 6 WR om z'n conceptuele glimmertjes van zich af te schudden.

De Chinese website Autohome heeft namelijk een foto in handen gekregen van de productieversie van de Frans-Chinese cross-over. Vorig jaar werd de DS Wild Rubus Concept gepresenteerd en onlangs werd ons een blik op het binnenste gegund. Nu is ook het exterieur van z'n concept-aankleding ontdaan, en wat overblijft ziet er helemaal niet verkeerd uit.

Met een wielbasis van 2,73 meter en een lengte van 4,55 meter is de Citroën - die in China door de joint venture Dongfeng Peugeot-Citroën geproduceerd gaat worden - een slagje kleiner dan, pak 'm beet, een Audi Q5. Het interieur ziet er fraai afgewerkt uit en wat de vormgeving betreft lijkt het allemaal aardig overeen te komen met wat we al zagen in de DS 5LS.

Onder de kap komen twee geblazen 1,6-liter benzinemotoren te liggen. De eerste mobiliseert 163 pk, de tweede schopt het tot 200 pk. Later zal een goedkopere atmosferische 1,8-liter vierpitter met 139 pk op de prijslijst komen te staan. Ook dit productiemodel zal te zien zijn op de Chengdu Motor Show.

PRIVATE LEASE Citroën

Citroën
Citroen C3 PureTech 83 You! (5D/5H)
€ 393
 
DirectLease
Citroen ë-C4 50kWh 136 Feel (5D/CVT)
€ 509
 
Citroën
Citroen C3 Aircross PureTech 110 Live (5D/6H)
€ 514
 
Citroën
Citroen C5 Aircross PureTech 130 Live (5D/6H)
€ 700
 
Citroën
Citroen C5 X PureTech 130 Feel (5D/8A)
€ 820
 

Lezersreacties (62) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.