Prijzen nieuwe Lexus NX bekend

Instappen vanaf net geen 60 mille

Lexus NX
Lexus NXLexus NXLexus NXLexus NXLexus NXLexus NXLexus NXLexus NXLexus NX

Lexus heeft de eerste prijzen vrijgegeven van de splinternieuwe tweede generatie NX. Lexus' concurrent van de BMW X3 en Volvo XC60 heeft een vanafprijs van € 59.990 en staat vanaf eind dit jaar bij de dealers.

Lexus trok in juni het doek van de geheel vernieuwde NX. Hoewel de SUV vanbuiten direct als NX te herkennen is, mede dankzij de ogenschijnlijk identieke raampartij, is naast de koets ook het platform nieuw. De tweede generatie Lexus NX staat net als de RAV4 van moederbedrijf Toyota op het GA-K-platform en dat maakt onder meer de komst van nieuwe aandrijflijnen mogelijk. Zo is de NX straks voor het eerst als plug-in hybride verkrijgbaar, al is er natuurlijk ook weer een conventionele hybride zonder stekker.

Lexus vraagt minimaal € 59.990 voor de nieuwe NX. Voor dat bedrag krijg je bij de Lexus-dealer de sleutels van een de NX 350h met voorwielaandrijving in je handen gedrukt. Die heeft een 2,5-liter viercilinder die samen met een elektromotor goed is voor een systeemvermogen van 242 pk. Hij levert behoorlijk meer vermogen dan zijn hybride voorganger, de 197 pk sterke NX 300h. Lexus maakt direct melding van een speciale introductieversie van de NX 350h, de Launch Edition. Daarvoor ben je minimaal € 69.990 kwijt. Deze uitvoering heeft overigens vierwielaandrijving.

Lexus NX

Lexus NX 450h+

Voor het eerst is de NX er als plug-in hybride. Die vierwielaangedreven NX 450h+ gedoopte variant heeft ook een 2.5 viercilinder onder de kap, al krijgt die krachtbron bijval van elektromotoren op de voor- én achteras. Het systeemvermogen bedraagt 306 pk. Deze aandrijflijn kennen we overigens van de plug-in hybride RAV4 en diens Suzuki-broertje: de Across. Lexus geeft vooralsnog alleen de prijs van de NX 450h+ als Launch Edition vrij. De riant aangeklede variant kost € 73.890. De plug-in hybride NX heeft een 18,1 kWh accu waarmee je ruim 60 kilometer elektrisch moet kunnen rijden. In een later stadium volgen alle prijzen van de nieuwe NX.

Uitrusting

De standaarduitrusting omvat onder meer een uitgebreid multimediasysteem met 10-inch display. De NX staat in basistrim op 18-inch lichtmetaal en heeft standaard bi-ledkoplampen. Ook standaard: E-Latch. Dit systeem opent het portier automatisch zodra je de deurgreep vastpakt.

Lexus NX

Lexus NX

De Launch Edition zit nog rianter in zijn spullen. Deze speciale introductieversie is standaard onder meer uitgerust met privacy glass, lederen bekleding, een uitgebreider infotainmentsysteem met 14-inch scherm en navigatiefunctie en een audiosysteem met tien speakers. Ook heeft de Launch Edition een elektrisch verstelbare stuurkolom en een head-updisplay, een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met geheugenfunctie, stoelventilatie, sfeerverlichting en een batterij camera's rondom (Panoramic View Monitor).

Hier lees je meer over de nieuwe Lexus NX.

PRIVATE LEASE Lexus NX

Lexus
Lexus NX 350h (5D/CVT)
€ 1.009
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (50) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.