Prijzen Ford Ka+ bekend

Instappen vanaf 12.995 euro

Ford Ka+ / Ford Ka Plus
De Ka zoals we die al jaren kennen is niet meer. Ford laat het A-segment voor wat het is en zet opvolger Ka+ in als een verstandige aanbieding in het B-segment. Vandaag weten we wat hij moet gaan kosten.

Zoals Ford begin juni tijdens de introductie van de Ka+ al wist te melden, krijgt de auto een vanafprijs van onder de 13.000 euro. De nieuwe inzending in het B-segment - die onder de Fiesta wordt gepositioneerd - krijgt namelijk vanafprijs van 12.995 euro.

Voor dat bedrag krijg je van Ford de Trend Essential mee. Onder de kap ligt dan een 70 pk sterke 1,2-liter Duratec viercilinder die 105 Nm weet op te wekken. Het gemiddeld verbruik ligt op 5,0 l/100 km.

Wie meer uitrusting wil, is automatisch aangewezen op de Trend Ultimate, de enige andere beschikbare versie. Deze beschikt als extra's ten opzichte van de Trend Essential over zaken als airco, een radio-/cd-speler met 4,2-inch kleurenscherm, SYNC en MyKey. Eveneens krijg je van Ford een krachtigere variant van de 1.2 onder de kap, een blok dat 85 pk en 112 Nm levert. Het verbruik is identiek aan dat van de 70 pk sterke variant. Op het prijskaartje van deze duurste versie is 14.295 euro geschreven. In oktober staat de Ka+ bij de Nederlandse dealers.

Hiermee is de Ka+ aanzienlijk duurder dan de 'traditionele' Ka, die vanaf 10.456 de jouwe is. Daar staat tegenover dat de nieuwe vijfdeurs een stuk ruimer is dan z'n hippere naamgenoot. De allerkaalste driedeurs Fiesta kost 13.675 en is daarmee gek genoeg goedkoper dan de Ka+. Laat je daardoor echter niet van de wijs brengen: vanwege de komst van de Zuid-Amerikaanse hatchback wordt de volgende Fiesta hoger gepositineerd en dus duurder.

Met de Zuid-Amerikaanse Ford Ka+ hebben we al de eerste kilometers gemaakt. De rij-impressie lees je hier. De Europese versie is overigens wel op diverse punten aangepakt en moet wat rijden betreft meer op de Fiesta lijken.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (53) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.