Gereden: Ford Ka+

Van Ka naar B

Ford Ka+
Ford Ka+Ford Ka+Ford Ka+Ford Ka+Ford Ka+
De Ka gaat qua formaat richting b-segment en daarmee is Ford niet meer aanwezig in de kleinste klasse. Net als de EcoSport en de Edge, maakt de Ka+ deel uit van Fords strategie om één model op alle markten over de hele wereld aan te bieden.

Zoals bekend, werd de laatste Ka in samenwerking met Fiat gebouwd. Hij was gebaseerd op de 500 en de Panda en werd in dezelfde fabriek in Polen gebouwd, sinds 2008. Tijd voor een vervanger dus, maar het verbond met Fiat is tot een eind gekomen en het een kostbare exercitie om een kleine auto geheel in eigen beheer te ontwikkelen. Fonkelnieuw is de Ka+ trouwens niet. Al in 2013 zagen we de eerste foto's. Voor de Nederlandse markt is er motorisch gezien niet veel keuze: een 1.2 viercilinder met 70 of 85 pk.

Er is aardig wat werk gemaakt om de low budget-Ford aan te passen voor de Europese markt. Denk aan andere veren en dempers, het voorste subframe van de Fiesta, een andere type stuurinrichting, aangepaste achterwielophanging en een 10 mm lagere rijhoogte. Eerste indruk: hij mag dan iets minder verfijnd sturen dan een Fiesta, tegenvallen doet het zeker niet en het veercomfort is goed. Over de motor zijn we niet zo enthousiast. Integendeel zelfs. Er zit totaal geen fut in. De viercilinder komt heel erg langzaam op toeren en in de Beierse heuvels rond München, moesten we regelmatig terug van vijf naar vier voor een vrij onbeduidende klim.

Wat tijdens het rijden in positieve zin opvalt: de stilte aan boord. De motor mag dan bij 100 km/h bijna 2.800 toeren draaien, je hoort hem nauwelijks. Zelfs bij 150 km/h blijft het stil, ook wat wind- en bandengeluid betreft.

Is dit een budgetauto? In het b-segment in ieder geval wel, daar zit hij prijstechnisch aan de onderkant. De instapversie met 70 pk kost net geen 13 mille, maar die kun je links laten liggen, aangezien er geen enkele optie te bestellen is. Dus wordt het de Ka+ met 85 pk, die voor € 14.295 in de prijslijst staat. Bestel je dan nog een paar leuke opties, zoals automatische klimaatregeling, cruise control, lichtmetalen wielen en metallic lak, dan gaat de prijs door de € 16.000 en dat is eigenlijk net een beetje te duur.

De volledige rijimpressie van de Ford Ka+ lees je in AutoWeek nummer 39, die vanaf woensdag 28 september in de winkels ligt. De video gaat die dag ook online.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (57) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.