Prijs McLaren 600LT bekend

Ook prestaties bekend

McLaren 600LT
Eind juni stelde McLaren de 600LT voor. Nu is ook de Nederlandse vanafprijs van die auto bekend.

De 600LT is de overtreffende trap van de niet bepaald malse 570S. De 600LT is met zijn totaalgewicht van 1.247 kilo zo'n 100 kilo lichter dan de auto waarop hij is gebaseerd. Niet alleen is de auto lichter, hij is ook nog eens krachtiger dan de 570S. De nieuwe Longtail perst namelijk 600 pk en 620 Nm koppel uit zijn dubbelgelazen 3,8-liter grote V8. Nu is ook bekend hoe rap de McLaren daarmee is. Een sprint vanuit stilstand naar een snelheid van 100 km/h is in 2,9 tellen afgelegd en daarmee klaart hij dat klusje net zo snel als de 675LT. In 8,2 tellen wijst de digitale snelheidsmeter een snelheid van 200 km/h aan. De topsnelheid ligt op 328 km/h.

McLaren heeft nu een Nederlands prijskaartje op de 600LT geplakt. Liefhebbers van exclusief Engels supercargenot moeten een bedrag van minimaal € 299.000 reserveren. Daarnaast heeft McLaren het MSO Clubsport en het MSO Clubsport Pro op de optielijst staan. Het eerste pakket kent een prijskaartje van € 30.990 en omvat net als bij de McLaren Senna een met koolstofvezel afgeladen interieur. Het pakket brengt extra grote schakelflippers naar de auto en zaken als de spaken in het stuur, diverse panelen en het dak worden uit koolstofvezel vervaardigd. Ook aanwezig: titanium wielbouten. Het MSO Clubsport Pro-pakket, dat € 36.510 kost, voegt daar nog een rolkooi en zespuntsgordels voor circuitgebruik aan toe. Racestoelen zijn een losse optie en kosten € 6.390. Daarnaast staat een set extra lichte aluminium wielen op de optielijst, een set die € 5.230 euro.

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.