Porsche stuurt Taycan Gran Turismo de sneeuw in

Logisch vervolg

Porsche Taycan Gran Turismo
Porsche Taycan Gran TurismoPorsche Taycan Gran TurismoPorsche Taycan Gran TurismoPorsche Taycan sneeuwPorsche Taycan Turbo SPorsche Taycan Turbo SPorsche Taycan Turbo SPorsche Taycan Turbo SEuroNcap Porsche TaycanEuroNcap Porsche Taycan

2019 staat bij Porsche in het teken van de volledig elektrische Taycan; een auto die spoedig op de markt verschijnt. Voor volgend jaar staat een logisch vervolg op de agenda en dié auto speelt nu buiten in de sneeuw.

In aanloop naar de grote onthulling van de Taycan kwam Porsche met diverse verschillende concept-cars. In 2018 was de Mission E Cross Turismo er daar eentje van. Nu we de reguliere Taycan kennen, is Porsche aan het testwerk begonnen van de productieversie van die concept-car in de vorm van de Taycan Gran Tursimo. Net zoals we bij de Panamera zijn gewend, treffen we de grootste verschillen aan de achterkant van het koetswerk. De sportievere bilpartij van de reguliere Taycan maakt namelijk ook nu plaats voor een rianter bemeten exemplaar met meer binnenruimte. De neus lijkt ongewijzigd zijn weg naar de nieuwe versie te vinden. Hoewel de achterkant helemaal opnieuw is getekend, werkt Porsche overduidelijk met het Taycan-dna. Zo herkennen we de achterlichtpartij in één oogopslag van de sportievere Taycan.

Op motorisch vlak worden weinig spectaculaire nieuwtjes verwacht. Ga dus ook nu uit van een 4S, Turbo en Turbo S. Het vermogen schommelt tussen de 600 en dik 750 pk, met sprinttijden van rond de 3,0 seconden. Gemiddeld gezien moet de Gran Tursimo zo’n 500 kilometer ver komen op één acculading en razendsnel kunnen laden aan een paal met een maximum van 270 kW. De onthulling vindt binnen twaalf maanden plaats, waarna de Porsche Taycan Gran Turismo in 2021 bij de dealers staat. 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.