Porsche Panamera 'Sport Turismo' opnieuw gespot

Uitklappende dakspoiler in plaats van grote vleugel

Porsche Panamera 'Sport Turismo' opnieuw gespot
Porsche Panamera 'Sport Turismo' opnieuw gespotPorsche Panamera 'Sport Turismo' opnieuw gespotPorsche Panamera 'Sport Turismo' opnieuw gespotPorsche Panamera 'Sport Turismo' opnieuw gespotPorsche Panamera 'Sport Turismo' opnieuw gespotPorsche Panamera 'Sport Turismo' opnieuw gespot
Wie nog twijfelde aan de komst van een shooting brake-versie van de Porsche Panamera, kan dat gevoel van onzekerheid nu opzij schuiven. De 'Sport Turismo' is namelijk opnieuw gespot en laat meer van zich zien dan voorheen.

Op het eerste gezicht is dit wellicht dezelfde auto als het exemplaar dat eerder dit jaar werd gespot. Wie goed kijkt, neemt echter een stuk meer details waar dan toen. Zo is duidelijk dat de achterlichten sterk lijken op de exemplaren van de reguliere Panamera. Voor wie moeite heeft met het wegdenken van de opgeplakte nepunits hebben we foto 2 vast op amateuristische wijze bewerkt. Ook de achterste zijruit tracht z'n ware vorm met wat plakplastic te verdoezelen, maar ook hier is het niet moeilijk om het achterliggende reliëf te ontdekken. De naam 'Sport Turismo' komt overigens van de conceptuele voorbode van deze auto, die alweer uit 2012 stamt. We gaan er vooralsnog vanuit dat ook de productieversie deze naam krijgt.

Eén van de opvallendste details aan de nieuwe Panamera is z'n op ingenieuze wijze uitklappende achterspoiler. Daar is op deze Sport Turismo natuurlijk geen plek voor, maar in plaats daarvan monteert Porsche een opklappende spoilerrand ín de dakspoiler. Ook dat is uniek.

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.