Polestar neemt afscheid van Volvo C30

Volvo C30 Polestar
De Volvo C30 is inmiddels verwezen naar de eeuwige Zweedse jachtvelden, maar Polestar, de sportafdeling van Volvo, bewijst de kleine Zweed nog een fraaie laatste eer.

Om het wegvallen van de C30 een plekje te geven, heeft Polestar een compilatievideo gemaakt van de mooiste momenten die de twee samen hebben meegemaakt. In 2006 verscheen de kleinste Volvo op de markt, een model dat duidelijk was geïnspireerd op de SCC-concept uit 2001. Sindsdien heeft Polestar hem meerdere malen onder handen genomen, sterker nog, er werd ook behoorlijk mee over de circuits gejaagd.

Zo zegevierde Polestar-coureur Robert Dahlgren in 2010 tijdens het Scandinavian Touring Car Championship. In 2011 werd de opgefokte C30 ingezet tijdens het FIA WTC-kampioenschap en een elektrische C30 behaalde later dat jaar nog de eerste positie tijdens de 130 kilometer lange Michelin Challenge Bibendum-rally.

Wij kennen het duo Polestar-C30 vooral van de explosieve relatie die de twee met elkaar hadden. In 2010 knalde onze eigen Roy Kleijwegt in een smurfblauwe C30 met 405 pk onder de kap over het Zweedse asfalt. Het resultaat daarvan is hier te bekijken.

Video

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.