Podium open voor nieuwe Kia Sportage

Kia Sportage
Kia SportageKia SportageKia SportageKia SportageKia Sportage
Kia timmert lekker aan de weg. Het volgende nieuwe model dat de Koreanen voor ons hebben klaarstaan is de helemaal nieuwe derde generatie Sportage. Een maand voor de Autosalon van Genève trekt Kia het doek van de nieuweling.
De inkt van de brochures voor de Hyundai iX35 is nog maar nauwelijks droog of het podium wordt geopend voor zijn zustermodel: de Kia Sportage. Op de Autosalon van Genève zullen we hem voor het eerst gaan zien. Natuurlijk is ook deze Kia weer van de hand van ex-VW en Audi-ontwerper Peter Schreyer en is hij geboren in de Europese ontwerpstudio; en dat terwijl hij ook in Noord-Amerika wordt verkocht. Volgens de eerste berichten is de auto een klein maatje groter geworden, wat vooral de interieurruimte ten goede komt. Het motorenaanbod is officieel niet bekend. We gaan er vanuit dat die precies overeenkomt met dat van de iX35. Dat betekent dat er een 1,6-liter direct ingespoten benzinemotor is met een vermogen van 140 pk en een 2,0-liter met 166 pk. De diesels zijn de nieuwe 1,7-liter met 115 pk en een 2,0-liter in varianten van 136 en 184 pk.  

PRIVATE LEASE Kia Sportage

Kia
Kia Sportage 1.6 T-GDi Mild Hybrid ComfortLine (5D/6H)
€ 599
 
Arval
Kia Sportage 1.6 T-GDi Hybrid DynamicLine (5D/6A)
€ 685
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (136) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum