Peugeot: 'Nooit meer een tweedehands auto'

Peugeots gaan straks veel langer mee

Peugeot 407 SW klokje rond

Stel je voor dat je nieuwe auto niet alleen veel langer mee gaat, maar ook nog eens zijn hele bestaan actueel blijft. Volgens Peugeot is dat de toekomst.

Peugeot brengt binnen nu en twee jaar vijf nieuwe elektrische modellen op de markt, waaronder de eerste twee auto's van Stellantis die op een variant van de nieuwe enkel voor EV's bestemde modulaire STLA-platformfamilie komen te staan: de e-3008 en e-5008. Peugeot voorziet een toekomst waarin zijn auto's dankzij die nieuwe modulaire basis veel langer meegaan.

Volgens Peugeot gaat het voor huidige modellen met verbrandingsmotoren uit van een levenscyclus van zo'n 15 jaar. In de toekomst moeten elektrische auto's van het merk 20 tot 25 jaar mee gaan. De STLA-platformfamilie zou namelijk zijn ontwikkeld om 25 jaar mee te gaan. Maar verouderen die modellen dan niet heel snel? Peugeot denkt van niet.

Peugeot wil toekomstige modellen onder meer door updates en door refurbishing actueel houden. Door bepaalde onderdelen uit gerecyclede materialen opgebouwde onderdelen te vervangen moet de levensduur van een auto kunnen worden verlengd. Verder voorziet Peugeot een toekomst waarin je delen van het interieur die in de loop der jaren zijn versleten, eenvoudig kunt vervangen. Daarnaast moeten auto's door softwareupdates hun hele leven actueel blijven. "Stel je voor, nooit meer een tweedehands auto. In plaats daarvan heb je altijd een frisse auto die aan je wensen voldoet en die je afhankelijk van je wensen kunt updaten of verbeteren", zegt Matthias Hossann, Design Director van Peugeot.

PRIVATE LEASE Peugeot

Lezersreacties (149) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.