Peugeot 408 officieel onthuld

Peugeot 408 officieel
Vanochtend konden we dankzij twee foto's met een lage resolutie al snuffelen aan de nieuwe 408. Nu heeft Peugeot de Chinese sedan dan officieel gepresenteerd.

De 407 die momenteel nog in de Chinese etalage te vinden is, is de sedanversie van de vorige generatie Peugeot 308. Die C-segmenter is inmiddels aan een nieuwe generatie geholpen, dus ook de sedan verdient een nieuwe jas.

Van voor tot zo'n driekwart van het koetswerk is de nieuwe Peugeot overduidelijk een 308. Aan het einde zien we een lekkere sedankont, ideaal voor de Chinese markt waar men wel oren heeft naar sedannetjes. De achterlichten zijn één op één overgezet van de hatchback, waardoor de nieuweling zeer goed te herkennen valt.

Onder de kap van de 408, die dezelfde wielbasis heeft als de 308 SW, een geblazen 1,2-liter benzinemotor met 130 pk of een geblazen 1,6-liter met 163 pk. Ook een atmosferische 143 pk sterke 1.8 is gewoon van de partij.

PRIVATE LEASE Peugeot 408

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (71) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum