Overland-E Gen 2: tot ruim 1.200 kilometer elektrisch door 't zand

Lange elektrische adem

Overland-E Gen 2 Monaco
Overland-E Gen 2 MonacoOverland-E Gen 2 MonacoOverland-E Gen 2 MonacoOverland-E Gen 2 MonacoOverland-E Gen 2 MonacoOverland-E Gen 2 MonacoOverland-E Gen 2 ExplorerOverland-E Gen 2 ExplorerOverland-E Gen 2 ExplorerOverland-E Gen 2 ExplorerOverland-E Gen 2 ExplorerOverland-E Gen 2 ExplorerOverland-E Gen 2 Explorer

Het Britse Overland-E liet in maart de eerste digitale tekeningen zien van de Gen 2, een elektrische buggy-achtige die nu in productievorm is gepresenteerd. Aan het uiterlijk is veel veranderd, maar aan de beoogde elektrische actieradius van ruim 1.200 kilometer niet!

De Overland-E Gen 2 is een rasechte vrijetijdsmachine. De altijd elektrisch aangedreven buggy-achtige heeft geen portieren en ziet er in elke verschijningsvorm lekker avontuurlijk uit. Over die smaken gesproken: de Gen 2 komt beschikbaar als op 'stadsgebruik' gerichte Monaco en als Explorer, een variant die op nagenoeg elk terrein zijn mannetje moet kunnen staan.

De Overland-E Gen 2 Monaco komt alleen als 450 beschikbaar. Je voelt hem al aankomen, die heeft een actieradius van 450 mijl. Ruim 720 kilometer dus. Hoe groot het accupakket en hoe krachtig de elektromotoren zijn, meldt Overland-E nog niet. Wel weten we dat de Gen 2 Monaco 450 omgerekend zo'n €135.000 moet gaan kosten.

De Explorer-versie komt ook als 450 beschikbaar, maar krijgt daarnaast een variant die 750 heet. Jawel. de Gen 2 Explorer 750 moet een actieradius van 1.207 kilometer kunnen halen. In tegenstelling tot de 450's die met twee of vier zitplaatsen te krijgen zijn. komt de Explorer 750 alleen als tweezitter beschikbaar.

Overland-E Gen 2 Explorer

De Overland-E Gen 2 ziet er als Explorer extra ruig uit.

Overland-E's ambities gaan overigens verder dan de twee versies van de Gen 2. Zo zegt het bedrijf dat de Gen 2 op een modulair skateboard-platform staat, waar het ook een hele reeks andere auto's op gaat zetten. De eerste exemplaren van de Overland-E Gen 2 moeten medio 2023 gebouwd worden.

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.