Oscar Piastri wordt nieuwe F1-coureur van McLaren

Opvolger van Daniel Ricciardo

Oscar Piastri (ANP)

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel bevestigd door McLaren: regerend Formule 2-kampioen Oscar Piastri rijdt volgend jaar voor het F1-team van McLaren. Piastri volgt Daniel Ricciardo op, die vroegtijdig afscheid moet nemen van het team.

Oscar Piastri was sinds begin 2020 verbonden aan het Formule 1-team van Alpine (voorheen Renault), maar debuteert in 2023 in de Formule 1 bij McLaren. De Australiër verraste afgelopen zomer door tegen te spreken dat hij de vertrekkende Fernando Alonso bij Alpine op zou volgen, hoewel Alpine verklaarde dat dat het geval was. Toen ging al meteen het gerucht rond dat hij achter de schermen bij de concurrenten van McLaren aan een contract werkte en dat blijkt inderdaad het geval. McLaren legt Piastri voor meerdere jaren vast. Het gaat dus om een vrij omvangrijk contract. Alpine moet nu definitief op zoek naar een andere coureur om Alonso te vervangen.

Piastri (21), die landgenoot Daniel Ricciardo opvolgt, heeft enkele veelbelovende jaren in de racerij achter de rug. Afgelopen jaar werd hij kampioen in de Formule 2 met het team van Prema Racing. Een jaar eerder veroverde hij de Europese titel in de F3, eveneens met Prema. In 2019 eindigde hij als eerste in de Formula Renault Eurocup. "Ik ben enorm opgewonden dat ik mijn F1-debuut mag maken met zo'n prestigieus team als McLaren en ik ben erg dankbaar voor de kans die mij is geboden. Het is een lange traditie van het team om jong talent een kans te geven en ik kijk ernaar uit om samen met Lando hard te werken om het team naar voren te helpen", aldus Piastri.

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.