Opvallende toerist: Volvo V30

Volvo V30 | Foto: Lex Lemmers
Hoe geheim de prototypes van Volvo zijn, mag je je afvragen. Dit weekeinde reed de nieuwe V30 gewoon door de Amsterdamse binnenstad!

De AutoWeek-mailbox overspoelt zowat met foto's van dit prototype van Volvo. Drie lezers spotten 'm onafhankelijk van elkaar terwijl hij bezig is met testritten door ons land. Het – kennelijk toch niet zo geheime – prototype rijdt zelfs dwars door de Amsterdamse binnenstad. Waar Lex Lemmers 'm op de kiek zette. Vervolgens kwam Walewein Luchtmeyer 'm tegen op een parkeerplaats langs de snelweg en Paul Stokkers kwam de auto tegen tijdens een pitstop voor de inwendige mens bij de McDonalds in Oldenzaal. Daar sprak hij de testrijders aan. Op geen van zijn vragen kreeg hij echter antwoord. Ook meldt hij dat het dashboard is afgedekt.

Wij weten dat dit een prototype is voor een nieuwe compacte vijfdeurs Volvo die volgend jaar verschijnt om auto's als de Audi A3 Sportback en BMW 1-serie te beconcurreren. Het Amsterdamse verkeer is met zijn vele voetgangers en fietsers een dankbare plaats om de nieuwe veiligheidssystemen te testen. Vandaar dat de gecamoufleerde proto zich waagt op zo'n openbare plek.

Het nieuwe model, dat we voor het gemak maar even V30 dopen, wordt gebouwd in het Belgische Gent, Nederland kan dus gemakkelijk behoren tot de testroute. Je kunt hem zien als de opvolger voor de C30, S40 en V50 – al moeten we daar niet te snel over oordelen. Het is onduidelijk welk model precies het veld ruimt voor de V30. We schatten zo in dat de S40 nog wel even mag blijven leven als de V30 er is.

Uiteindelijk moet de nieuwe compacte lijn van Volvo weer uitgroeien tot een volledige familie. Een onderdeel daarvan wordt zeker ook een crossover, die XC30 moet gaan heten.

Video

PRIVATE LEASE Volvo

Lezersreacties (41) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.