Opper-Tata Nano met 230 pk!

Super-Nano
In tuningland is niets veilig, zelfs niet het minuscule Nanootje van Tata. Het kleintje zal zichzelf met 230 pk nauwelijks nog herkennen.

De Indiase Tata Nano is met z'n 624 cc grote tweecilindertje niet bepaald een krachtpatser. Het 37 pk sterke blok is toch ruimschoots voldoende voor het slechts 600 kilo wegende kleintje dat speciaal voor de stad is bedoeld.

De in India gevestigde tuner JA Motorsports vindt de Nano veel te braaf, en heeft met deze Super Nano een auto in de aanbieding die aan krankzinnigheid grenst.

De mate van idioterie die JA Motorsports over de Super Nano heeft uitgestort is nauwelijks te beschrijven. De Super Nano heeft een wide body-kit, een grotere spoorbreedte, een centraal geplaatste knalpijp, racebanden en een rolkooi, maar het vreemdste vinden we op de plek waar ooit een achterbankje was bevestigd.

JA Motorsports heeft hier een geblazen 1,3-liter viercilinder gelegd die het tot liefst 230 pk schopt. Jawel, bijna 6,5 keer zoveel als het origineel! De Super Nano moet een topsnelheid van 190 km/h kunnen halen. Het origneel hield het bij 105 km/h al voor gezien. De aanpassingen kosten overigens een flinke smak geld. JA Motorsports vraagt zo'n 40.000 euro voor het aanpassen van je 3.000 euro kostende Nano.

Lezersreacties (37) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.