Opnieuw geld voor MG Rover

"Verschillende partijen hebben interesse voor overname"

Opnieuw geld voor MG Rover
Vier topmannen van de Phoenix Group, de maatschappij die MG Rover in 2000 van BMW kocht, hebben toegezegd 49 miljoen pond te doneren aan de noodlijdende autofabrikant.
Vier topmannen van de Phoenix Group, de maatschappij die MG Rover in 2000 van BMW kocht, hebben toegezegd 49 miljoen pond te doneren aan de noodlijdende autofabrikant.  De vier bestuurders van de Phoenix Venture Holding, het bedrijf dat MG Rover in 2000 voor 10 pond van BMW kocht, stellen 49 miljoen pond aan contanten, aandelen en vastgoed ter beschikking aan MG Rover. De 'Phoenix Four' hopen met het geld de 6.100 banen bij MG Rover te redden. De werknemers van de fabriek in Longbridge zijn afgelopen maandag met betaald verlof gestuurd. Naar verluidt maken MG Rover en Powertrain, het bedrijf dat de motoren bouwt, samen per maand een verlies van 20 tot 25 miljoen pond.
Bewindvoerders van MG Rover zeggen nog 3 weken nodig te hebben voordat een overnamedeal gesloten kan worden. Dat betekent dat de Britse regering nog eens met een lening van minimaal 13 miljoen pond over de brug zou moeten komen. Afgelopen zondag gaf de regering een lening van 6,5 miljoen pond, waarmee MG Rover het een week zou kunnen uitzingen.
Vorige week liepen de overnameonderhandelingen spaak tussen MG Rover het het Chinese SAIC-concern. Kort daarna volgde een uitstel van betaling voor het Britse bedrijf. Volgens bewindvoerders van MG Rover zijn er nu verschillende partijen die interesse in MG Rover hebben getoond. Daaronder zou het bedrijf Alchemy Partners zijn, dat in 2000 net misgreep bij de verkoop van MG Rover door BMW. Over SAIC wordt gezegd dat het 'highly unlikely' is dat het met hun nog tot een accoord komt.