Opgehoogde Alpine A110 op patentbeeld

Productieversie A110 SportsX op komst?

Alpine A110 SportsX patent
Alpine A110 SportsX patentAlpine A110 SportsX patentAlpine A110 SportsX patentAlpine A110 SportsX patentAlpine A110 SportsX patentAlpine A110 SportsX patentAlpine A110 SportsX patentAlpine A110 Sports X ConceptAlpine A110 Sports X ConceptAlpine A110 Sports X Concept

Een opvallende buit afkomstig uit de krochten van een internationaal patentbureau. AutoWeek heeft namelijk de patentplaten opgedoken van wat een opgehoogde versie van de Alpine A110 lijkt te zijn.

Begin dit jaar presenteerde Alpine tijdens het International Automobile Festival in Parijs een wel heel opvallend uitgedoste showauto op basis van de A110. Het merk stelde de A110 SportsX aan de wereld voor, een A110 met twee op bijzondere wijze vormgegeven 'dak'dragers waarmee de sportcoupé klaar leek voor de wintersport. Die ski's waren lang niet het enige opvallende aan de A110 SportsX. Zo stond de A110 SportsX 6 centimeter hoger op zijn poten dan de reeds bekende A110's en was de sportieveling voorzien van een uitgebouwde koets die het model maar liefst 8 centimeter breder maakte dan het origineel. In de database van een patentbureau heeft AutoWeek patentplaten opgedoken die mogelijk wijzen op de komst van een productieversie van de A110 SportsX.

Alpine A110 Sports X Concept

Alpine A110 SportsX

De Alpine A110 die op deze set patentplaten is te zien, lijkt nagenoeg identiek te zijn aan het in januari getoonde studiemodel. Er zijn echter twee piepkleine verschillen. Zo zijn de grootste koelopeningen in de voorbumper van de A110 op deze afbeeldingen ten dele opgevuld met een horizontale strip. Ook is op deze patentplaten de tankopening op het rechter voorscherm wél zichtbaar, terwijl die op de A110 SportsX verborgen leek. Dat laatste kan te maken hebben met het gegeven dat de auto op deze patentplaten niet is bestickerd. Ook de kruisjes op de binnenste set ledlampen ontbreken immers.

In theorie is het mogelijk dat Alpine met een opgetuigde versie van de A110 komt, een auto waarmee het merk iets kan meeliften op het succes van opgehoogde auto's en cross-versies van bestaande auto's, al houden we nog een slag om de arm. Een unieke niche zou het in ieder geval wél zijn.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.