Opel teast met GT X Experimental Concept

Dit wordt het nieuwe Opel-gezicht

Opel GT X Experimental Michael Lohscheller
Het huwelijk tussen Opel en PSA bestaat precies één jaar, wat wordt gevierd met een concept-car. De GT X Experimental is niet alleen een feesttaart, maar geeft ook aan waar het de komende jaren heen gaat met het Opel-gezicht. Vandaag een eerste teaser.

'Duits, bereikbaar en spannend': dat zijn de kernwaarden van het nieuwe, post-GM Opel. Alle nieuwe modellen die de komende jaren in de Opel-showrooms zullen verschijnen, moeten daar aan voldoen, stelt CEO Michael Lohscheller – de man die op de foto het doek plagend een stukje omhoog houdt.

Nu het uit dezelfde trog eet als Peugeot, Citroën en DS, is het voor Opel des te belangrijker om zijn eigen karakter en gezicht veilig te stellen. Om de wat zweverige kernwaarden te concretiseren, heeft Lohscheller het designteam opdracht gegeven ze tasbaar te maken in een concept-car, de GT X Experimental, die later dit jaar zal worden onthuld. Het design van deze concept gaan we in de loop van het volgend decennium op straat zien, belooft Lohscheller. Daarbij moeten we vooral denken aan het front, met twee lijnen die elkaar snijden in het logo. Het kompas, noemt Opel dat. Het embleem moet daarmee sterker als middelpunt worden geprofileerd.

De centrale lijn over het midden van de koets en het dashboard, die we ook nu al kennen van Opel, wordt straks 'gedurfder en puurder' vormgegeven. De opstelling van de lichtunits en sensoren van de hulpsystemen moeten doen denken aan het vizier van een motorhelm. Om je fantasie een beetje op weg te helpen, noemt Opel dat Vizor.

De naam van de GT X Experimental is een knipoog naar de Experimental GT, de eerste designstudie van Opel uit 1965, die later uitgroeide tot de vermaarde GT. "Die concept-car belichaamt, samen met de CD Concept uit 1969, de Monza Concept uit 2013 en de GT Concept uit 2016, nog steeds de ontwerptaal waar Opel voor staat", zei hoofdontwerper Mark Adams onlangs in een exclusief gesprek met AutoWeek. We vroegen hem daarbij ook hoe hij zijn sterke nadruk op het Duitse karakter in Opels design kan rijmen met zijn eigen komaf: Adams is Britser dan Queen Elizabeth II en Jeremy Clarkson I bij elkaar opgeteld. "Om een schilderij goed te bekijken, moet je afstand nemen, zodat je het juiste perspectief hebt. Doordat ik Brits ben, heb ik een beter beeld van het grote geheel dat Duits design vormt", was het antwoord.

De nieuwe designtaal maakt een belangrijk onderdeel uit van het strategische plan van Opel, Pace! genaamd. Wanneer precies en bij welke gelegenheid de GT X Experimental zijn wereldprimeur gaat beleven, is nog in nevelen gehuld.

PRIVATE LEASE Opel

Lezersreacties (51) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.