| Uitvoering | Mokka X 1.4 Turbo Innovation |
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand bij aanschaf | 107.378 km |
| KM-stand laatst | 107.313 km |
Terug naar Opel
Van diverse VW's weer naar Opel. Na mijn pensioen wilde ik een auto die toch weer een hogere instap heeft dan de vorige namelijk een VW Plus. De instap van de Opel is nu prima.
Begonnen met een Opel Kadett C in 1978 nu weer naar Opel met diverse uitstapjes naar andere merken zoals, Rover, Citroën, Volvo, Nissan en VW enz.
De Opel Mokka X heb ik gelijk wat meer vermogen laten geven namelijk nu 175 pk en 270 NM omdat ik hem toch wat tam vond. Voor mij de eerste keer dat ik dat heb laten doen. Ben wel overgestapt naar E98 wat wel duurder is maar beter voor de auto.
Per jaar rijden we ongeveer 6000 km dus is heel weinig. De auto daar had ik zeker de eerste tijd een haat liefde verhouding mee maar nu gaat hij steeds beter bevallen.
Het ergste vond ik de vering die er volgens mij niet eens onder zat. Spijkerhard maar nu kan ik er inmiddels prima mee leven.
Ten opzichte van de VW Plus is hij net iets kleiner van binnen maar voor ons geen probleem want we zitten er meestal maar met twee personen in.
Wat zijn minpunten : dashboardkastje is waardeloos en klein alles verschuift. De armsteun gebruik ik helemaal niet meer ook waardeloos zeker met een gordel om doen.
Pluspunten: achteruitrijcamera perfect om te gebruiken en pas een verbruik gehaald van 1:17,6 wat toch wel netjes is met zo'n hoge auto. Met korte ritjes gaat het rap naar 1:12,8.
Tot nu toe geen extra kosten gehad behalve een grote beurt met apk.