Opel Rocks-extreme: knotsgekke one-off

Woeste winnaar

Opel Rocks-extreme

Zie hier: de Opel Rocks-extreme, het winnende ontwerp van een designcompetitie die Opel organiseerde rondom zijn elektrische stadsrakker Rocks-e. De Duitsers gaan 'm daadwerkelijk bouwen, al blijft de oplage beperkt tot één exemplaar. Daarmee is het met recht een uniek ding.

De afgelopen weken organiseerde Opel via sociale media een ontwerpcompetitie rondom zijn Opel Rocks-e, een elektrisch stadsautootje dat in Nederland alleen te krijgen is als brommobiel. De Rocks-e is hier dan ook te berijden door mensen met een leeftijd vanaf 16 jaar en spreekt daarmee in potentie een jongere kopersgroep aan dan Opel eerder deed. Maar hoe spreek je die kopers aan?

Wel: via sociale media, moeten ze bij Opel gedacht hebben. Daarop organiseerden de Duitsers een ontwerpcompetitie waaraan iedereen over de hele wereld mee kon doen. Vandaag komt daarvan de winnaar uit de bus: de Opel 'Rocks-extreme', een ontwerp van - jawel - een Duitser. De 26-jarige Lukas Wenzhöfer uit Hünfelden, een dorpje nabij Frankfurt, tekende het knotsgekke kleintje.

Lekker rollen

Hij doste 'm uit met een externe rolkooi, Opels 'Vizor' aan de voor- en achterkant en een flinke achterspoiler. Ook kreeg de Rocks-e extra lichtelementen aangemeten en werden zijn wielen - met ruige banden er omheen - flink verder naar buiten geplaatst. Aan de voorkant zijn het zelfs dubbele draagarmen die het autootje aan zijn extra spoorbreedte helpen.

De spoiler en de op plastic panelen gemonteerde rolkooi hebben natuurlijk geen enkel nut, maar de Rocks-extreme hoeft dan ook niet in serieproductie. Wel gaat Opel er daadwerkelijk één exemplaar van bouwen. Wat daarmee zal gebeuren, laat Opel in het midden. Maar reken erop dat áls de Rocks-extreme ooit buiten mag spelen, die niet onopgemerkt aan de wereld voorbij zal gaan.

Opel Rocks-extreme

Niet te missen!

PRIVATE LEASE Opel

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.