Opel breidt gamma Zafira uit

Opel Zafira Tourer
Nieuws over Opel gaat de laatste tijd meestal over bezuinigingen en reorganisaties. Toch gaat de ontwikkeling natuurlijk ook gewoon door, zodoende wordt het motorenaanbod van de Zafira verrijkt met twee nieuwe versies.

Opel zet de laatste tijd flink in op LPG als alternatieve brandstof om de CO2-uitstoot te drukken. Ook van de Zafira komt er nu zo'n Bi-Fuel uitvoering, die staat per 1 juli in de prijslijst. De aandrijflijn is gelijk aan die van de Astra Bi-Fuel: een 140 pk sterke 1.4 turbomotor die zowel op benzine als LPG loopt. Gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak komt de CO2-uitstoot op 142 gram per kilometer. De Zafira Bi-Fuel is beschikbaar vanaf € 32.095.
Op het dieselfront komt het merk met de 2,0-liter bi-turbo die ook in de Insignia verkrijgbaar is. Dat blok levert 195 pk en zit gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Mede door een start/stop-systeem ligt de CO2-uitstoot op 144 gram per kilometer. De prijzen van de 2.0 bi-turbo beginnen bij € 40.695 en deze motor is eveneens per 1 juli te bestellen.

Prijswijzigingen
Daarnaast maakt Opel bekend hoe de prijslijst van de overige uitvoeringen er per 1 juli uitziet. De 1.4 turbomotor met 120 en 140 pk wordt met handgeschakelde zesbak € 1.100 duurder, terwijl de 140 pk automaat versie € 1.600 meer gaat kosten. Bij de diesels gaan de prijzen van de handgeschakelde versies € 700 omhoog, wie de 165 pk sterke diesel met automaat wil betaalt voortaan € 1.200 meer.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum