Vernieuwde BMW 5-serie en 6-serie komen eraan

Volgende week in Zuid-Korea

BMW 5-serie 6-serie GT

Het zat er al even aan te komen, maar BMW laat nu zelf weten wanneer het zijn vernieuwde 5-serie aan de wereld presenteert. Ook wordt de 6-serie Gran Turismo direct in een vernieuwd jasje gestoken.

Op de Zuid-Koreaanse sociale kanalen laat BMW weten dat de gefacelifte 5- en 6-serie woensdag 27 mei worden gepresenteerd. Dat gebeurt niet geheel toevallig via die specifieke kanalen, want de wereldpremières blijken in Zuid-Korea plaats te vinden. Op BMW’s Driving Centre in Han Sang-yun om precies te zijn. Het is voor de eerste keer dat het Aziatische land door BMW wordt uitgekozen als plek voor een wereldpremière.

Volgens BMW is deze keuze bewust genomen door de populariteit van de beide modellen in het Aziatische land. De 5-serie is sinds de vierde generatie vanaf 1995 in Zuid-Korea verkrijgbaar. Sindsdien kochten zo’n 196.000 Zuid-Koreanen een BMW 5-serie. In Nederland staat de teller sindsdien op ongeveer 82.000 exemplaren. De 6-serie wordt sinds 2003 in Zuid-Korea aangeboden.

Hoewel het om een heuse wereldpremière gaat, hebben de primeurs nog maar weinig geheimen. De 5-serie is namelijk al onbedoeld door gelekt beeld vanuit alle hoeken te zien. Zoals deze teasers ook bevestigen gaat het vooral om een gewijzigd front en andere achterlichten. Volgende week woensdag weten we officieel meer!

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.