Onderhandelingen overname MG Rover gestopt

Onderhandelingen overname MG Rover gestopt
De onderhandelingen over de overname van MG Rover door het Chinese SAIC-concern zijn tot stilstand gekomen. De financiële positie van het Engelse bedrijf is ernstiger dan SAIC had gedacht.
De onderhandelingen over de overname van MG Rover door het Chinese SAIC-concern zijn tot stilstand gekomen. De financiële positie van het Engelse bedrijf is ernstiger dan SAIC had gedacht.  Een Engelse delegatie van het Ministerie van Industrie en Handel en het Chinese staatsbedrijf Sjanghai Automotive Industrial Corporation (SAIC) zijn gestopt met de onderhandelingen over de overname van MG Rover, dat meldt het persbureau DPA. De autofabrikant staat er financieel veel slechter voor dan gedacht. "Zelfs als de overname tot stand komt, zou het onzeker zijn of MG Rover aan alle betalingsverplichtingen kan voldoen," aldus een bron bij het Britse ministerie. Als er geen reddingsplan voor MG Rover komt, staan bij de productiefaciliteiten 6.000 banen op de tocht. Bij de toeleveranciers zijn dat er nog eens 10.000.
Onlangs is bekend geworden dat de Britse regering MG Rover 140 miljoen euro overbruggingskrediet wil verstrekken tot de samenwerking met SAIC tot stand is gekomen. Door het stopzetten van de onderhandelingen is die kapitaalinjectie onzeker geworden. In november van het vorige jaar maakte MG Rover bekend dat het Chinese bedrijf 1,44 miljard euro wilde investeren. Dat zou de redding van het merk betekenen. Nu wordt dat bedrag door verschillende analisten als veel te optimistisch bestempeld. Het aanvankelijke plan was om na een overname door SAIC in Birmingham en Shanghai op jaarbasis een miljoen auto's te bouwen.