Officieel: Ford Ranger Raptor

Ruige dieselkracht

Ford Ranger Raptor
Ford Ranger RaptorFord Ranger RaptorFord Ranger RaptorFord Ranger RaptorFord Ranger RaptorFord Ranger RaptorFord Ranger Raptor
De Ford Ranger maakt voor het eerst kennis met het Raptor-label en doet dat met nieuwe dieselkracht.

In augustus vorig jaar doken al afbeeldingen op van een heftig aangeklede Raptor en een maand later toonde Ford de eerste foto's van het model, al hing de auto toen nog flink in de camouflageplakkers. Vandaag is de Ford in zijn geheel gepresenteerd.

De nieuwe Raptor staat bovenaan de Ranger-lineup en krijgt van Ford een 213 pk en 500 Nm sterke 2,0-liter viercilinder biturbo dieselmotor, een blok dat gekoppeld is aan een tientrapsautomaat. Die transmissie wordt ook door General Motors gebruikt, daar het het resultaat van een samenwerking is.

De Ranger Raptor is rondom voorzien van kunststof aankleding en staat op 17-inch wielen waar all-terrainbanden omheen zijn gevouwen. De nu 1,87 meter hoge Ranger is dankzij de extra aankleding 2,18 meter breed en 5,4 meter lang. De spoorbreedte is groter dan voorheen en bedraagt zowel voor als achter 1.71 meter. De auto staat dankzij een Fox-ophanging met extra lange veerwegen 28,3 centimeter hoog van de grond en daarmee zijn de aan- en afrijhoeken fors verbeterd (32,5 en 24 graden).

Net als de F-150 Raptor is de Ranger Raptor voorzijn van rijmodus Baja, een stand waarin de gasrespons, de stand van de transmissie en de aansturing van de turbo's volledig gericht is op offroaden. De Ranger Raptor rolt straks in Thailand van de band. Chevrolet heeft met de Colorado ZR2 een min of meer gelijkgestemde rivaal in het gamma.

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.