Officieel en video: Porsche Panamera

Porsche Panamera
Porsche PanameraPorsche PanameraPorsche PanameraPorsche PanameraPorsche PanameraPorsche Panamera
**Update 24/11 13.30 uur: nieuwe foto's en video** Na letterlijk jaren van teasers en spyshots is het nu dan eindelijk zo ver: Porsche heeft het doek van de Panamera getrokken!
De Panamera is een vierdeurscoupé met een lengte van 4,97 meter. De Gran Turismo is 1,93 meter breed en 1,42 meter hoog en daarmee breder en hoger dan z'n directe concurrenten. Porsche benadrukt dat het de Panamera nadrukkelijk een 911-look heeft willen meegeven. Dat blijkt uit de geprononceerde luchtinlaat, de koplampunits en de opvallende wielkasten aan de voorzijde. Porsche heeft ook aan de praktische zaken gedacht: de bagageruimte is flexibel in te delen, mede door de neerklapbare leuningen van de achterste stoelen.
Op motorisch gebied is er keuze uit zes- en achtcilinder benzinemotoren. De vermogens lopen uiteen van 300 pk tot 500 pk voor de topversie. Die heeft standaard vierwielaandrijving, de overige Panamera's hebben achterwielaandrijving. Vierwielaandrijving is wel tegen meerprijs op die versies te krijgen.
Porsche koppelt de motoren aan een handgeschakelde zesbak of een zeventraps PDK-transmissie met dubbele koppeling. In een later stadium volgen een dieselmotor en een hybride Panamera. Meer details daarover maakt Porsche bij het Panamera-showdebuut in Detroit bekend. Aan het einde van de zomer van 2009 staat de Panamera in de showrooms.
Video

Lezersreacties (264) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.