Officieel: Citroën DS 5LS is eerste sedan DS-label

Citroën DS 5LS
Citroëns DS-offensief op de Chinese markt is definitief geopend: deze DS 5LS is de eerste specifiek voor China bedoelde auto van de luxedivisie van het Franse merk.

De nieuwe sedan is 4,70 meter lang, 1,84 meter breed en 1,50 meter hoog. Daarmee zit de auto qua grootte tussen de C4 en C5 in. Citroën noemt de wielbasis van 2,71 meter echter 'de grootste van het C-segment', dus we moeten de concurrentie dus meer in de hoek van de Audi A3 Limousine en Mercedes CLA zoeken.

Voor het lijnenspel hebben de ontwerpers inspiratie opgedaan bij recente concept-cars, in de eerste plaats de DS Wild Rubis maar ook de grote Numéro 9.

Citroën gebruikt veel chroom om het premiumgevoel te vergroten. Let ook op de grille: daar prijkt het DS-logo en dus niet het traditionele Citroën-logo. PSA wil DS namelijk in China als een zelfstandig merk neerzetten.

Onder de kap is er keuze uit twee benzinemotoren. De eerste is een THP-motor met een vermogen van 160 pk, de sterkste versie is ook een viercilinder maar dan met 200 pk.

De voorstoelen krijgen een massagefunctie en een Denon HiFi-systeem zorgt voor hoogwaardig geluid. Keyless entry en parkeerhulp behoren ook tot de standaarduitrusting.

Citroën introduceert de DS 5LS in maart in China. Plannen om de auto naar Europa te halen, zijn er vooralsnog niet.

PRIVATE LEASE Citroën

DirectLease
Citroen ë-C4 50kWh 136 Feel (5D/CVT)
€ 509
 
Citroën
Citroen C3 Aircross PureTech 110 Feel (5D/6H)
€ 542
 
Citroën
Citroen C5 Aircross Hybrid 180 Feel (5D/8A)
€ 725
 
Citroën
Citroen C5 X PureTech 130 Feel (5D/8A)
€ 876
 

Lezersreacties (57) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.