Oer-Range Rover en Land Rover Defender nu elektrisch

Langere levensduur

Everrati Land Rover Defender en Range Rover Classic
Everrati Land Rover Defender en Range RoverEverrati Land Rover Defender en Range Rover ClassicEverrati Land Rover Defender en Range Rover ClassicEverrati Land Rover Defender en Range RoverEverrati Land Rover Defender en Range Rover ClassicEverrati Land Rover Defender en Range Rover ClassicEverrati Land Rover Defender en Range Rover ClassicEverrati Land Rover Defender en Range Rover ClassicEverrati Land Rover Defender en Range Rover ClassicEverrati Land Rover Defender en Range Rover ClassicEverrati Land Rover Defender en Range Rover ClassicEverrati Land Rover Defender en Range Rover Classic

Het Engelse Everrati doet niets liever dan elektrische aandrijflijnen in klassiekers lepelen. Je kon onder meer al voor elektrische Land Rover 'Series'-modellen bij Everrati aankloppen en nu voegt het bedrijf ook de eerste Range Rover en de Land Rover Defender aan de kandidatenlijst toe.

Een elektrische aandrijflijn in een klassieker hangen kan op zowel voor- als tegenstanders rekenen. De een vreest voor het verlies aan karakter, de ander ziet in het ombouwen van oldtimers tot EV's een mooie manier om het oude spul in de toekomst daadwerkelijk rijdbaar te houden. Everrati is een Engels bedrijf dat zich logischerwijs onder tussen de voorstanders van EV-conversies schaart. Het bedrijf biedt onder meer een elektrische replica van de Ford GT40, een stel elektrische Porsches én tot EV omgebouwde Land Rovers Serie-modellen aan. Daar komen nu de Land Rover Defender en de eerste generatie Range Rover bij.

Everrati Land Rover Defender en Range Rover Classic

Technische specificaties geeft Everrati overigens nog niet vrij. Wel geeft het vrij welke bedragen het wil ontvangen voor zijn elektrische Land Rovers. Een tot EV omgebouwde Land Rover Defender 90 of 110 kost je omgerekend minimaal € 212.000 en daar moet je dan zelf nog een donorauto bij aanleveren. Die wordt indien nodig wel volledig gerestaureerd. Voor een elektrische Land Rover Range Rover ben je omgerekend minstens € 263.000 kwijt. Ook hier geldt dat de kosten voor een donorauto hier nog bijkomen als je die niet zelf kunt aanleveren.

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.