'Nissans tech-topman naar Mitsubishi'

Orde op zaken stellen

'Nissans tech-topman naar Mitsubishi'
Nissan wil niets liever dan Mitsubishi weer in het gareel krijgen. Volgens Reuters stuurt Nissan zijn ex-R&D-topman naar het merk waar het spoedig een aandeel van 34 procent in neemt.

Deze maand werd bekend dat Nissan een aandeel van 34 procent - uiteindelijk zelfs 40 procen - neemt in Mitsubishi, een merk waar het al een samenwerkingsverband mee had. Daarmee is Nissan spoedig de grootste aandeelhouder in Mitsubishi, een merk dat momenteel slecht in het nieuws komt wegens gerommel met uitstootcijfers en emissietests in het thuisland.

Reuters schrijft dat de twee merken om de tafel hebben gezeten over de mogelijke vervanging van Mitsubishi's R&D-topman door de vorige Executive Vice President van Nissan's R&D-afdeling. Het zou gaan om Mitsuhiko Yamashita, die die functie tussen 2005 en 2014 heeft vervuld bij Nissan. Mogelijk worden woensdag al handtekeningen onder de 'transferpapieren' gezet.

Lezersreacties (2) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.