Nieuwe V6 twinturbo van Cadillac levert 406 pk

Nieuwe V6 twinturbo van Cadillac levert 406 pk
Cadillac staat op het punt zijn nieuwe vlaggenschip, de CT6, te lanceren. Om alvast in de stemming te komen, presenteren de Amerikanen een nieuwe, 406 pk sterke 3,0-liter V6 met dubbele turbo's.

Cadillac introduceert een nieuwe generatie V6-motoren, die wordt aangevoerd door een 3,0-liter V6 met dubbele turbo's en cilinderuitschakeling. Uiteraard zit er ook een start/stop-systeem op. Het vermogen bedraagt 406 pk en er komt 543 Nm uit tevoorschijn. De motor is gebaseerd op de bestaande, ongeblazen 3,6-liter V6, die een grondige update krijgt.

Volgens goed Amerikaans gebruik wordt er direct een vergelijking met de concurrentie gemaakt. Cadillac claimt dat de nieuwe zespitter met z'n 135 pk per liter 29 procent sterker is dan de 6-in-lijn met turbo uit de BMW 740Li (106 pk per liter) en 29 procent krachtiger dan Audi's geblazen 3,0-liter V6 uit de A7 (104 pk/l).

De nieuwe motoren worden gebouwd in de Romulus Powertrain Operations-fabriek vlakbij Detroit. General Motors heeft 540 miljoen dollar geïnvesteerd in de faciliteit. De 3,0-liter twinturbo-V6 maakt z'n debuut in de Cadillac CT6, die volgende week in New York wordt onthuld.

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.