Nieuwe Toyota Prius wordt deze week onthuld

Vijfde generatie van pionier

Toyota Prius teaser

Het leek er afgelopen week al even op dat Toyota zeer binnenkort de nieuwe Prius presenteert. Nu is het hoge woord eruit: deze week verschijnt inderdaad de nieuwe, vijfde generatie van de hybride pionier.

Toyota schotelde afgelopen week drie detailfoto's van een nieuwe auto voor met daarop 'hybrid reborn' en wekte daarmee al de indruk dat er een nieuwe Prius in het vat zit. Dat blijkt inderdaad zo te zijn. De Japanners laten nu weten dat komende woensdag 16 november het doek van de vijfde generatie van de Prius gaat. Een behoorlijk belangrijk moment natuurlijk, want de Prius blijft toch één van Toyota's meest iconische modellen ooit.

Toyota Prius teaser

De aankondiging gaat gepaard met een nieuwe teaserfoto van de achterkant van de nieuwe Toyota Prius. De Prius krijgt zo te zien een beduidend strakker achterste dan de huidige, met achterlichtunits die (zoals dat tegenwoordig 'hoort') aan elkaar verbonden zijn over de hele breedte van de kont. En profil oogt de nieuwe Prius wat minder afwijkend van de huidige Prius. Opnieuw krijgt de hybride een behoorlijk gestrekte druppelvorm met een relatief kort kontje. Reken erop dat de neus van de nieuwe Prius de nodige overeenkomsten zal vertonen met die van de volledig elektrische bZ-modellen van Toyota. De Prius lijkt vooral wel wat weg te hebben van de Toyota bZ3, de onlangs onthulde elektrische sedan voor de Chinese markt.

Al met al wordt de nieuwe Prius waarschijnlijk een slagje minder excentriek om te zien dan de huidige. Dat kan geen kwaad, want Toyota heeft immers tegenwoordig zat hybride alternatieven in zijn eigen aanbod met een minder uitgesproken uiterlijk. In Nederland genieten die in elk geval de voorkeur, want de huidige Prius kon hier niet bepaald potten breken. De verkoopaantallen van de Prius bleven hier aanvankelijk steken op hooguit enkele honderden per jaar en sinds 2020 haalt de Prius op jaarbasis de 100 stuks niet meer.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (63) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.