Nieuwe Toyota C-HR: eerste plug-in hybride Toyota uit Europa

Productieprimeur

Toyota C-HR Prologue
Toyota C-HR PrologueToyota Patent nieuwe C-HRToyota Patent nieuwe C-HRSpyshots Toyota C-HRSpyshots Toyota C-HR

Toyota trekt nog dit jaar het doek van de tweede generatie C-HR. Die nieuwe Toyota C-HR wordt de eerste plug-in hybride die het merk in Europa bouwt en daarmee heeft het merk een productieprimeurtje te pakken.

De Toyota C-HR die nu nog de showrooms bevolkt, is daar sinds 2016 te vinden. De eigenwijs ogende cross-over markeerde de start van een tot op zekere hoogte herboren Toyota dat meer oog zou hebben voor speels vormgegeven auto's of dynamischer rijdende modellen. Dit jaar wordt de C-HR afgelost door een compleet nieuwe generatie. Die krijgt niet alleen een hybride aandrijflijn, maar is straks voor het eerst leverbaar met een plug-in hybride aandrijflijn. Verandering dus, maar aan de opzet van het C-HR-concept lijkt verder weinig te wijzigen. De nieuwe C-HR belooft weer een excentriek gelijnd model te worden en zelfs de geboorteplaats van de voor Europe bestemde modellen verandert niet.

Net als de huidige generatie Toyota C-HR wordt de nieuwe C-HR voor Europa in Turkije geproduceerd en wel door Toyota Motor Manufacturing Turkey (TMMT) in Sakarya. TMMT is de eerste Europese fabriek van Toyota waar het een plug-in hybride bouwt. Daarnaast is de Turkse fabriek straks ook de eerste Europese Toyota-fabriek met een productielijn waar het accu's assembleert.

Toyota gaf met de C-HR Prologue al een vrij concrete vooruitblik op de nieuwe C-HR. Benzinemotoren zonder elektro-ondersteuning krijgt het nieuw model niet. Op eerder opgedoken patentbeeld konden we je de productieversie al laten zien.

 

 

PRIVATE LEASE Toyota C-HR

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (49) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum