Nieuwe Suzuki Grand Vitara warmt op voor 2015

Suzuki Grand Vitara spyshot
Suzuki Grand Vitara spyshotSuzuki Grand Vitara spyshotSuzuki Grand Vitara spyshotSuzuki Grand Vitara spyshotSuzuki Grand Vitara spyshotSuzuki Grand Vitara spyshot
De Suzuki Grand Vitara draait al een tijdje mee, waardoor het in het druk bezette SUV-segment lastig is om de kopersharten te veroveren. Gelukkig is de aflossing bijna gereed.

Onze spionagefotograaf betrapte dit eerste prototype. We zien een uiterlijk dat duidelijk verwantschap vertoont met dat van de iV-4 Concept. Die debuteerde in 2013 op de IAA.

Die concept-car was 4,22 meter lang, waar de huidige vijfdeurs Grand Vitara het meetlint tot 4,30 meter oprekt. De productieauto zal in verregaande mate te personaliseren zijn, beloofde Suzuki bij de onthulling van de concept-car op de IAA.

Over de motoriseringen laat Suzuki nog niets los. Wel gaf het merk bij de onthulling van de iV-4 Concept al aan dat het mikt op een fors lagere CO2-uitstoot. Dat betekent zeer waarschijnlijk dat de 2,4-liter benzinemotor plaats zal maken voor iets anders.

De importeur vertelt de Grand Vitara sowieso in 2015 te verwachten en hoopt daarbij op de eerste helft van dat jaar. De woordvoerder heeft ook goede hoop dat de SUV al voor de salon van Genève (maart) debuteert, maar heeft daar vanuit Japan nog niets definitiefs over gehoord.

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.