RDW: Suzuki en Jeep schonden emissieregels

Grand Cherokee en Vitara

Jeep Grand Cherokee

Jeep en Suzuki hebben met de Grand Cherokee en de Suzuki Vitara de emissieregels geschonden, concludeert de RDW donderdag. Na verloop van tijd bleek de uitstoot van stikstofoxiden (NOx) door de modellen vele malen hoger te zijn dan toegestaan.

"Bij zowel Suzuki als Jeep is de conclusie dat er sprake is van ongeoorloofde emissiestrategieën, aangestuurd door het motormanagementsysteem", aldus de RDW.

Beide autofabrikanten hebben een software-update ontwikkeld om het probleem te verhelpen. In het geval van Suzuki bleek er geen verbetering te zijn. Het bedrijf moet daar alsnog voor zorgen. Lukt het Suzuki niet, dan start de RDW een intrekkingsprocedure voor de Europese goedkeuring van het model.

De update die Jeep ontwikkelde, bleek wel te werken en de RDW heeft besloten dat alle voertuigen van het model van Jeep in Europa moeten worden voorzien van de update door middel van een terugroepactie.

Lezersreacties (67) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.