Nieuwe Skoda Fabia op pad als Volkswagen Polo

Handige vermomming

Skoda Fabia mule spionage
Skoda Fabia mule spionageSkoda Fabia mule spionageSkoda Fabia mule spionageSkoda Fabia mule spionageSkoda Fabia mule spionageSkoda Fabia mule spionage

Onlangs bevestigde de nieuwe CEO van Skoda dat er volgend jaar een nieuwe generatie van de Fabia verschijnt. Dit is het eerste (vrij bijzondere) levensteken van de nieuwe compacte Tsjech.

De huidige Skoda Fabia stamt uit 2015 en staat nog op een oudere basis dan het MQB-platform waar concernbroertjes Seat Ibiza en Volkswagen Polo op staan. De volgende Fabia troont echter ook op die modulaire basis. Skoda wil alvast wat nieuwigheden van de Fabia testen en pakt het daarbij slim aan. Men neemt namelijk een groot deel van een Polo, waar de nieuwe Fabia immers voor een belangrijk deel mee overeen zal komen, maar voorziet die van zaken die op de Fabia verschijnen. Het resultaat is de rode 'Polo' die hier op je scherm schittert. Onder meer de Tsjechische platen geven weg dat het eigenlijk dus een Skoda betreft.

Deze 'mule' (een testauto die een bestaande koets gebruikt om de ware aard te verbloemen) lijkt vooral gericht op testwerkzaamheden voor het front van de Fabia. Daar getuigt de ingepakte voorkant althans wel van. Ondanks de camouflage is te zien dat in ieder geval de koplampen en de vorm van de neus nog gewoon zo zijn als we kennen van de Polo, dus waarschijnlijk zijn het kleine details in het bumperwerk en de grille die al enigszins volgens de vorm van de nieuwe Fabia ingedeeld zijn. Veel wijzer worden we er helaas nog niet van. Het is in ieder geval een mooie bevestiging van het nieuws dat Skoda-CEO Thomas Schäfer eind vorige maand naar buiten bracht. De volgende Fabia komt eraan en maakt, zoals we al dachten, dus de overstap naar het MQB A0-platform.

PRIVATE LEASE Skoda Fabia

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum