Nieuwe Seat Ibiza loopt tegen de lamp

Spaanse aanval op B-segment

Spyshots Seat Ibiza
Spyshots Seat IbizaSpyshots Seat IbizaSpyshots Seat IbizaSpyshots Seat IbizaSpyshots Seat IbizaSpyshots Seat Ibiza
De huidige vierde generatie van Seat's Ibiza staat sinds 2008 in de orderboeken. Tijd voor vervanging. Vandaag zien we zijn opvolger voor het eerst in de buitenlucht.

In 2008 lanceerde Seat de vierde generatie van de Ibiza, een model dat uiteraard zeer nauw verwant is aan de Volkswagen Polo. Vorig jaar ging de Spaanse B-segmenter onder het mes, maar naar optische wijzigingen moest je met een vergrootglas zoeken. Aan een opvolger wordt hard gewerkt en onze spionagefotograaf heeft daar nu voor het eerst bewijs van kunnen leveren.

De nieuwe Ibiza lijkt in grote lijnen de designweg te volgen die Seat met de Leon is ingeslagen. In hoeverre de Ibiza wat details op zijn grote broer gaat lijken, valt nog te bezien. We verwachten in ieder geval een iets speelsere invulling van Seat's designtaal. In 2014 kregen we overigens al eens een mysterieuze schets te zien, naar verluidt al een verwijzing naar een nieuwe generatie Ibiza.

Onderhuids zullen we een combinatie van het MQB-platform en reeds bestaande techniek tegenkomen. Uiteraard zal de Ibiza daarmee iets groeien en gelijktijdig in gewicht afnemen. Ook de Ibiza zal profiteren van 1.0-liter driecilinders, al zullen ook viercilinders hun weg naar het Spaanse motorruim vinden. Op termijn zal ook een Cupra-versie geïntroduceerd worden.

PRIVATE LEASE Seat Ibiza

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (37) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.